Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Έλλη Αρτοπούλου, δημοσιογράφος του «Καλημέρα Αρκαδία», παραχώρησε συνέντευξη στους δημοσιογράφους του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης…


«Μου αρέσει να επικοινωνώ με τους ανθρώπους»,  ήταν μια από τις πολλές φράσεις που ανέφερε η κα Έλλη Αρτοπούλου, υπεύθυνη της  τοπικής ηλεκτρονικής εφημερίδας «Καλημέρα Αρκαδία». 

 Την περασμένη Δευτέρα 31/10/2022 η κα Έλλη Αρτοπούλου ανακρίθηκε από τους μαθητές του ομίλου «Μικροί Δημοσιογράφοι εν δράσει» του 2ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης και τους έλυσε αρκετές απορίες. 

Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση για το ποιες είναι οι δυσκολίες του επαγγέλματος του δημοσιογράφου απάντησε πως ένας δημοσιογράφος πρέπει να είναι πάντα σε ετοιμότητα για να προλάβει την επικαιρότητα και αυτό μπορεί να έχει ως κόστος να μην έχει χρόνο για τον εαυτό του. Επιπλέον, εξήγησε στα παιδιά πως στον χώρο της δημοσιογραφίας χρειάζεται να παραμερίσεις το συναίσθημα με σκοπό να καταγράψεις  την είδηση όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Η δική της ωστόσο πιο μεγάλη δυσκολία στα χρόνια της καριέρας της ήταν κατά την περίοδο του Covid 19, όπου οι δημοσιογράφοι αναγκάζονταν να προβάλλουν συνεχώς δυσάρεστα θέματα, που προκαλούσαν πόνο.

Ακόμη η κα Αρτοπούλου ενέπνευσε τους μαθητές να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία τονίζοντας τα οφέλη που προσφέρει σε εκείνους και την κοινωνία. Αρχικά, επισήμανε την αξία της δημοσιογραφίας στη βελτίωση  της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Επιπρόσθετα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι ηλεκτρονικές ιστοσελίδες δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να «ακουστεί» η φωνή τους, να καταγράψουν γεγονότα και συναισθήματα, καθώς και να εκφράσουν τη γνώμη τους εμπνέοντας μέσα από αυτή. Πάνω σε αυτό το θέμα η κα Αρτοπούλου πρόσθεσε «Πολλά παιδιά φοβούνται,  οπότε κάποιος  πρέπει να μιλήσει γι΄ αυτά», υπενθυμίζοντας πως ένας από τους λόγους που της αρέσει το επάγγελμά της είναι οι ευκαιρίες που της δίνονται να εμπνέει τα παιδιά και να κάνει τις σκέψεις τους και όσα πιστεύουν να «ακουστούν». 

Στη συνέχεια η δημοσιογράφος μίλησε για τα αρνητικά σχόλια που δέχεται. Ανέφερε πως στην αρχή οι αρνητικές κριτικές την επηρέαζαν και την στεναχωρούσαν, όμως στη συνέχεια τις έβλεπε ως αφορμή για να βελτιώνεται. Εξήγησε στους μαθητές πως «‘Όταν σε βλέπουν πολλοί άνθρωποι, δεν μπορούν να προσεγγίσουν όλοι το θέμα με αγάπη». Έτσι  τους παρότρυνε  να σέβονται τον κάθε άνθρωπο και την άποψή του, αλλά  κανένας  να μην τους κόβει τα φτερά. 

Όταν οι μαθητές την ρώτησαν για την καλύτερη στιγμή στην καριέρα της, ανέφερε την δράση στο «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου εθελοντές είχαν συγκεντρώσει τρόφιμα και άλλα αγαθά και τα είχαν προσφέρει σε παιδιά που τα είχαν ανάγκη. Η κα Αρτοπούλου πρόσθεσε ότι γενικά  της αρέσει ο εθελοντισμός, η προσφορά και η βοήθεια σε ανθρώπους που περνάνε δύσκολα.  

Εν κατακλείδι η  κα  Έλλη Αρτοπούλου με την επίσκεψή της στον όμιλο δημοσιογραφίας  ενέπνευσε τους μαθητές να ασχοληθούν ακόμη πιο ενεργά με το αντικείμενο παρέχοντάς τους σημαντικά εφόδια τόσο για τα μαθητικά τους χρόνια, όσο και για το μέλλον τους. 


Οι αρθρογράφοι

Γιώργος Βουνάσης

Σταυρίνα Μαντά

Νεκταρία Καρδαρά



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ενημέρωση για ενδοοικογενειακή βία και κακοποίηση των γυναικών

  Το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης επισκέφτηκε την Τρίτη, 21-3-2023, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αρκαδίας μετά από πρόσκληση του ομίλου δημοσιογραφίας του σχολείου, "Μικροί Δημοσιογράφοι εν δράσει" προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές/τριες για το της φαινόμενο ενδοοικογενειακής βίας και της κακοποίησης των γυναικών.     Ο Α/Β κ. Γιαννίκος Παναγιώτης και ο Ανθ/μος κ. Δρόσος Χρήστος αναφέρθηκαν στις αιτίες του φαινομένου και στο ρόλο της αστυνομίας στην πρόληψη και την αντιμετώπισή του, εξηγώντας ταυτόχρονα στους μαθητές /τριες τις ενέργειες που πρέπει να κάνει κάποιος είτε είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας είτε αντιληφθεί κάτι αντίστοιχο για τρίτο άτομο. Μετά το τέλος της παρουσίασης ακολούθησε καταιγισμός ερωτήσεων από τους μαθητές/τριες, στις οποίες οι αστυνομικοί απάντησαν με προθυμία.  Την παρουσίαση παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον και οι μαθητές των ομίλων "Εθελοντισμός: αξία ζωής μοναδική " και "Από τη ραψωδία ... στη ραπ" μαζί με τις υπε

Η καταπολέμηση του άγχους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων!!!

Στις μέρες μας το άγχος είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο ανάμεσα στους μαθητές κυρίως την περίοδο των εξετάσεων. Είναι ένας  υγιής βιολογικός μηχανισμός  που ενεργοποιεί ένα προστατευτικό σύστημα κυρίως στις δύσκολες στιγμές και που συνδέεται με τον τρόπο που σκεπτόμαστε!   Εξαιτίας αυτού οι μαθητές τρέμουν τι θα γίνει σε περίπτωση που αποτύχουν, φυσούν και ξεφυσούν, πηγαινοέρχονται στο δωμάτιό τους  και νιώθουν κυριολεκτικά σαν να τους λιθοβολούν. Βρίσκονται σε τόσο δύσκολη θέση   με τον   εαυτό   τους που   χάνουν την  επαφή και δεν   συναναστρέφονται   με τους φίλους τους. Ευτυχώς   υπάρχουν αρκετές λύσεις για να ελαττωθεί το άγχος!!! 1. Οργάνωση μελέτης: Φτιάξε χρονοδιάγραμμα μελέτης καθορίζοντας τον χρόνο που χρειάζεσαι για να ολοκληρώσεις το κάθε κεφάλαιο. Σημείωνε τους στόχους που πετυχαίνεις και αναρωτήσου τι δεν λειτούργησε στις περιπτώσεις που βγήκες εκτός χρόνου. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, κάνε ένα μικρό διάλειμμα. Φτιά

‘’Άμα ρισκάρεις, μπορεί να κερδίσεις, αν όχι, έχεις ήδη χάσει’’

Αυτή είναι μια φράση που δίνει κίνητρο στους δυο επιτυχημένους αθλητές – μαθητές του σχολείου μας, του 2 ου Προτύπου Γυμνασίου Τρίπολης. Από τη μια ο Θανάσης Χριστόπουλος κατάφερε μόλις στην ηλικία των 15 ετών να κάνει επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Αστέρα Τρίπολης. Από την άλλη ο Βλάσης Μητρόπουλος, ο οποίος κατάφερε να γίνει πρωταθλητής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας. Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023,  οι ‘’μικροί δημοσιογράφοι εν δράσει’’ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους δύο μαθητές , να ρωτήσουν  τις απορίες τους και να ενημερωθούν για την πορεία τους στον χώρο του αθλητισμού.     Μας ανέφεραν και οι δύο ότι ξεκίνησαν το άθλημα από μικρή ηλικία τυχαία, επειδή ζήλευαν από τα άλλα παιδιά. Στη συνέχεια όμως ήθελαν να ξεχωρίσουν, για αυτό είδαν τον αθλητισμό με άλλη ματιά. Επιπλέον, κάτι σημαντικό που ανέφεραν είναι ότι εκτός από αυτό που κάνουν και αγαπάνε, πρέπει να αφοσιωθούν και στο σχολείο, γιατί τίποτα δεν είναι ακόμη σίγουρο.  Δηλαδή πρέπει πάντα να υπάρχει plan B.